Viaszfőzés és tömbösítés

2024.01.29

Hamarosan kezdődik a méhész szezon , de előtte azért akad még munkánk.

Az év közben a pergetés során lefedelezett méhviaszt ,hagyományos ,üstben főzött módszer szerint kifőzzük és egy centrifuga segítségével leszűrjük ( Ez a centrifuga már 20 éve velem van, több száz kg viaszt szűrtem már le vele).

Az így kapott méhviasz tömböket üstben újra kifőzzük és így kapunk gyönyörű napsárga színű méhviaszt.

A kész méhviasz tömbből készítjük a méhviasz gyertyáinkat is.

Méhviasz tömbösítés:  Az előzetesen kifőzött viasztömböket darabokra törve egy utolsó folyamat keretében üstben újra felforraljuk , összeolvasztjuk és a centrifugába helyezett mikroszűrőn keresztül leszűrjük ,hogy teljesen szennyeződésmentes méhviasz tömböt kapjunk.