Viaszfőzés és tömbösítés
Hamarosan kezdődik a méhész szezon , de előtte azért akad még munkánk.
Az év közben a pergetés során lefedelezett méhviaszt ,hagyományos ,üstben főzött módszer szerint kifőzzük és egy centrifuga segítségével leszűrjük ( Ez a centrifuga már 20 éve velem van, több száz kg viaszt szűrtem már le vele).
Az így kapott méhviasz tömböket üstben újra kifőzzük és így kapunk gyönyörű napsárga színű méhviaszt.
A kész méhviasz tömbből készítjük a méhviasz gyertyáinkat is.
Méhviasz tömbösítés: Az előzetesen kifőzött viasztömböket darabokra törve egy utolsó folyamat keretében üstben újra felforraljuk , összeolvasztjuk és a centrifugába helyezett mikroszűrőn keresztül leszűrjük ,hogy teljesen szennyeződésmentes méhviasz tömböt kapjunk.